Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама, Обама, дим да те няма!

17 ноември 2015, 10:00 часа • 10976 прочитания

Нетърпимо е вече това, което се случва с Добрата Стара Европа! Добрата несретница, дето даде на света всичко. И Америка, и Южна Америка, и Гърция, и Рим, и Ренесанса, и Демокрацията, и Акропола, и Колизеума, и Моцарт, и Айнщайн, и Шекспир, и Наполеон, и Цезар, и Данте, и Микеланджело, и Швеция, и хладилника, и компютъра, и Просвещението, и Мария Кюри, и найлона, и шевната машина, и мерцедеса, и пеницилина, и аспирина, и географията, и корабоплаването, и виното, и бръснарското ножче, и ракията, и уискито, и кюфтето, и капучиното, и мола, и подземната железница, и... какво ли още не!

Е, други дадоха Господ и християнството, но пък Европа им добави папата и протестантството! Друг даде, уви, и мюсюлманството!

И тук нещата се объркаха!

Днес мюсюлманите, ислямистите, терористите и джихадистите си разиграват коня в Добрата Стара Европа, както те си искат, и както само те си могат!

- Тормозят я,

- Изнудват я,

- Крадат я,

- Изнасилват я,

- Убиват я,

- Обезглавяват я...

Когато те си решат! Отмъщават й, защото е:

- Добрата,

- Старата,

- Умната,

- Богатата,

- Цивилизованата,

- Мъдрата,

- Опитната,

- Чаровната,

- Обаятелната,

- Благородната,

- Гостоприемната,

- Грижовната...

Вечната Добрата Старата Европа!

Кой го допуска това?

Преди всичко експерименталният американски президент Барак Обама! Вече седем години, откакто е Властелинът на света - защото американският президент, за добро или за зло, винаги е бил такъв и винаги е имал отговорността (и задължението) да решава проблемите на света, този върлинест непукист с широка крачка и замах не спира - сякаш на инат - да демонстрира на човечеството престъпен нихилизъм, тенденциозен алтруизъм и тезисен пацифизъм! Седемгодишната пасивност на Обама докара на света "Ислямска държава", а какво още ще се случи в оставащата още цяла година мандат, само един Господ знае! "Аллах акбар!" и терористите - също!

Путин - точно обратното! Хиперактивен е! Изпаднал от колесницата, блъска ли, блъска, бърза да се възползва от доброволното отстъпление на конкуренцията му, блъска ли, блъска да яхне света! Бие с бомби противниците на протежето си Асад, имитирайки удари върху "Ислямска държава"! Лошото при него е, че - за разлика от Обама - никой не знае кога свършват и кога почват неговите мандати!

С тежки грехове към Европа се натовари и канцлерът Ангела Меркел. Правейки се на Германската (и Сирийската!) Майка Тереза, тя покани от свое име и от името на германския народ (уж) бежанците от Сирия "да заповядат в Германия!", без да съобрази, че с тази си покана реално извика и убийците на "Ислямска държава". И което е най-гадничкото от нейна страна - терористите се възползваха от поканата й и дойдоха, но не в Германия, а засега - основно във Франция! Меркел, и тя като Обама, ще се сбогува с властта, защото този неин исторически гаф няма как да не й коства властта на изборите догодина!

Няма как да преизберат догодина и президента на станалата дежурна мишена на терористите Френска република Франсоа Оланд! Онзи ден - този път най-ужасяващо и най-жестоко - за пети път само в една година! Този човек доказва на практика как думите, само думите не вършат работа, и че който много говори, не струва пет пари!

Че тези си отиват, добре - и за Европа, и за света! Но има една кавалкада натрапници, чиито мутри ще гледаме поне още три-четири години. Това са избраните миналата година шефове на вече провалящия се Европейски съюз, воглаве с предсателя на Европейската комисия Юнкер, целуващия се люксембургец, когото е крайно време някой да изпрати на психиатър! Заради нестихващото под неговата бащинска и сиромахомилска егида нашествие на мюсюлмани на Стария континент! Тук е и плахият му съратник Туск, който като министър-председател "оправи" държавата Полша, а сега се е заел с предизвикателството да "оправи" и континента Европа! Също и външната комисарка Могерини, също върл сторонник на азиатското и африканското насилствено нашествие на Стария континент!

Има три въпроса около все по-зачестяващите европейски екзекуции от страна на арабско-мюсюлманските терористи от Азия и Африка, на които си струва някой да даде отговор. "Някой", но не гореспоменатите провалени политици! Защото те със сигурност пак ще объркат нещо!

Първият е - как така в Германия няма нито един терористичен акт (не, че някой й го пожелава!), откакто Меркел покани (псевдо)бежанците в страната си!? Както май не е имало и преди това!

Вторият е - защо тези по-горе се самозаблуждават, твърдейки, че терористичните нападения и убийствата на континента се извършват от "стари" имигранти, второ и трето поколение европейски граждани, а не от сегашните пришълци и нашественици?! Дори и да е така, нима "старите" не са били "нови", нима и "новите" няма да станат "стари"?! Второ, трето поколение имигранти били, ама това не ги прави по-малко араби и по-малко мюсюлмани! Каква е разликата между тях; и има ли въобще разлика между "стари" и "нови" араби, мюсюлмани, терористи и джихадисти!

Третият е - защо европейските държави, Франция най-вече, са загърбили основното правило в разузнаването (което дава много добри резултати при израелците, например!) да бъдат внедрени хора в средите на терористите?! Без агентура няма никакво разузнаване! Европа няма разузнаване, прекалено е артистична и добронамерена! Но при араби и мюсюлмани това "европейското" правило за добронамереност не важи! Париж от петък, 13-ти, го доказа още веднъж! За съжаление, доказателствата всеки път са все по-кървави и по-кървави!

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес