Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ученици писаха есета на тема "Какво бих направил за град Видин, ако бях негов кмет"

18 юни 2019, 17:55 часа • 9556 прочитания

Есета на тема „Какво бих направил за град Видин, ако бях негов кмет“ написаха деца от ОУ „Иван Вазов “. Учениците работят по проект „Пътеводител на град Видин“ под  ръководството на Ася Пешева - начален учител. Четвъртокласниците написаха и подариха съчиненията си на видинския кмет, за да може той да се запознае с желанията на най-малките граждани на общината.

Това бе и поводът за среща на кмета на Видин Огнян Ценков с  деца от видинското училище.  На срещата присъства и началникът на Регионалното управление на образованието – Веселка Асенова.

Съчиненията на децата бяха свързани с опазването на околната среда в града, засаждане на повече цветя и дръвчета, видео наблюдение и поддържане на детските площадки, както и изграждане на нови; повече работни места, за да може родителите им, както и те самите да останат да живеят в родния град; приюти за бездомни хора; създаване на предприятие за екологично чисти продукти и още много други.

 „Да бъдеш кмет е голямо и вълнуващо предизвикателство. Основна негова цел е да направи живота по-добър на своите граждани, за да спечели тяхното уважение и доверие. Ако аз бях кмет, щях да развия туризма в моя роден град Видин“ – пише в есето си Алекс.

Кметът коментира,че е доволен от гостуването на учениците, защото техните идеи са  приоритет на Община Видин и вече се работи в тази посока:  „Вашите желания са част и от моята визия за развитие на града. Аз и екипът, с който работя ще продължаваме да се вслушваме в съветите ви, защото вие сте нашето бъдеще и вярвам, че някой ден ние ще сме тези, които ще ви следваме“ – каза кметът.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес