Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленчукът, с който можем да излекуваме гъбички и разширени вени

14 юли 2021, 07:55 часа

Разширените вени и гъбичките по ноктите са едни от най-неприятните заболявания, които могат да споходят човек. Причините за тяхната поява могат да се окажат най-различни. Това няма особено значение. По-важно е да знаем как да се справим с тях и то възможно най-бързо.

Чесън и йод – оръжието срещу разширени вени

За лековитите свойства на чесъна се носят легенди. Това е зеленчукът, благодарение на който можем да се спасим от куп неразположения. Неговият състав е изключително полезен. Когато чесънът бъде комбиниран с йод, то се получава един несравним мехлем, с който да сложим край на здравословните проблеми.

Йодът е продукт, който притежава възстановяващ ефект за целия организъм. Чесънът пък има антисептично действие и знае как да се пребори с вредните за тялото организми, както и гнилостните процеси. И всичко това го дължим на веществото алицин, което се съдържа в чесъна.

Как да приготвите вълшебната отвара?

За да успеете да комбинирате двата продукта по възможно най-правилния начин, трябва стриктно да спазвате количествата, както и начина на приготвяне на лечебната смес. Ще са ви нужни около 4 скилидки чесън, които трябва предварително да почистите и нарежете на ситно. Полейте ги с около 30 мл йод.

Не е за вярване, че с МУШКАТО можете да излекувате това!

Тази смес разбъркайте много внимателно и след това я оставете да престои за седмица. Мястото трябва да е прохладно и тъмно. След като отмине този период от време, пресипете сместа в шишенце от тъмно стъкло и спокойно можете да я ползвате.

Този разтвор е предназначен единствено за външно приложение!

С лековитата отвара могат да се лекуват охлузвания, рани, ожулвания, синини. От болката и дискомфорта няма да има и следа до няколко дни.

Тази отвара позволява да бъде използвана за лечение на гъбички по ноктите и разширени вени. С памучен тампон нанесете върху проблемните зони.

Не е препоръчително лековитата смес да се използва повече от 2 – 3 пъти в седмицата!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес