Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са трите най-полезни закуски за хора над 40 години

27 май 2024, 19:28 часа

Известно е , че здравословната диета е ключова за управлението на теглото. Закуската, често наричана най-важното хранене за деня, може значително да повлияе на нашия метаболизъм и енергийни нива.

За хора над 40-годишна възраст включването на високопротеинови и нискокалорични храни в сутрешната рутина може да бъде особено полезно.

Протеинът е от съществено значение за изграждането на мускули и загубата на мазнини, защото помага за ситостта, възстановяването на мускулите и за поддържането на здравословен метаболизъм.

Вижте още: Тази мощна билка сваля холестерола и регулира кръвната захар

Лекарят д-р Рейчъл Лоу препоръчва три страхотни варианта за закуска за тези над 40години, които могат да допринесат за загуба на излишните килограми и възстановяване на мускулите.

1. Кисело мляко

Киселото мляко е мощна закуска, която предлага около десет грама висококачествен протеин на порция от 100 грама. Също така е богато на калций и пробиотици, които са ключови за доброто здраве на червата. За да увеличим ползите от него, можем да го смесим с пресни горски плодове, ядки или семена, за да добавим фибри и здравословни мазнини.

2. Яйца

Яйцата са отличен източник на протеин, осигурявайки около шест грама на голямо яйце.

Яйцата са много богати на витамини и минерали като витамини от група В и холин, които са от съществено значение за мускулната функция и метаболизма“, казва д-р Лоу.

Независимо дали ги харесваме бъркани, пържени или варени, яйцата са фантастичен начин да започнем деня.

Вижте още: За здрав стомах: 6 храни, които са натурална бомба от пробиотици

3. Прясно сирене

Прясното сирене е друг богат на протеини млечен продукт, който съдържа около 11 грама протеин на 100 грама. Има ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на казеин, бавно усвоим протеин, който ни държи сити по-дълго.

Тези опции за закуска са прости, питателни и идеално адаптирани да поддържат здравето и жизнеността при хора над 40 години.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес