Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецептата с МАЯ, която ще подхрани всички зеленчуци в градината

15 март 2022, 10:07 часа

Наближава времето, в което градинарите започват сериозно да се замислят върху това как да подхранят зеленчуците в градината си, така че тази година реколтата да е двойно по-богата. Знаете, че растенията се нуждаят от допълнителни грижи, за да може накрая да сме доволни от добива.

Затова днес ще споделим с вас една рецепта с мая, подходяща за всички зеленчуци, които отглеждаме. Тя е универсална и именно това я превръща в една от най-предпочитаните от опитните градинари. С нея можете да подхранвате домати, пипер, патладжани, краставици, зеле, моркови и каквото друго отглеждате в градините си.

Цветята ви ще се зарадват на тези методи за натурално подхранване

Ето и как да я приготвите:

Необходими продукти:

• 2,5-3 литра топла вода (желателно е да бъде престояла или изворна, за да няма наличие на хлор в нея);

• 1 пакетче суха мая за хляб (7-12 грама);

• 100 грама пясък.

Начин на приготвяне:

Водата се изсипва в стъклен или керамичен съд. Към нея се добавят маята и пясъка. Остава се на стайна температура за една седмица.

Начин на приложение:

Готовият тор следва да бъде разреден. Една чаена чаша от него се смесва с 10 литра вода. С тази смес се поливат всички растения в градината. Подхранването се извършва след поливане с вода. Разтворът действа като свръх мощно подсилващо средство. Успява да заздрави корените на растенията и да увеличи до неузнаваемост добива.

Ако тази година намеренията са ви да се радвате на богата реколта, задължително подхранвайте зеленчуците си именно с тази смес. Резултатите ще надхвърлят вашите очаквания!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес