Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опасно: Ето защо не трябва да спите на разтворени завеси

16 април 2024, 10:39 часа

Ново проучване, проведено в Китай, установи защо не трябва да спите на отворени завеси.

Невероятно: Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете костен бульон всеки ден

А именно, изследователите заявяват, че тази практика може да увеличи риска от инсулт с 43 процента, тъй като светлинното замърсяване пречи на качествената почивка и натоварва органите на тялото. Светлинното замърсяване е промяна в нивото на естествената светлина през нощта, причинена от излъчването на светлина от изкуствени източници на светлина.

Те анализираха данните, събрани от 28 000 души, за да определят влиянието на замърсяването върху естествения ритъм на сън и бодърстване и заявиха, че има ясна връзка. Доктор Джейн-Бинг Уанг казва:

"Нашето изследване предполага, че по-високите нива на излагане на външна изкуствена светлина през нощта могат да бъдат рисков фактор за мозъчно-съдови заболявания."

Поради тази причина той съветва хората, особено тези, които живеят в градски условия, да намалят излагането на този вид светлина, за да запазят здравето си.

Вижте още: Не може да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Резултатите са публикувани в списание Stroke. В продължение на шест години учените наблюдавали здравословното състояние на хора от същия град без анамнеза за мозъчно-съдови заболявания (включително аневризми и инсулти).

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес