Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КРАЙ на досадните хлебарки с чесън и лук

30 юни 2021, 11:00 часа

Хлебарките са едни от насекомите, които най-трудно можем да пропъдим от дома си. Борбата с тях би могла да се окаже безмилостна и да отнеме твърде много време.

Тези неканени гости са известни с това, че обичат местата, които са в близост до вода. Ако сте забравили да завъртите крана в банята до последно и от чешмата изтичат капки, то хлебарките моментално ще се запътят към мокрото ви помещение.

Най-неприятното е, че насекомите са способни да заразяват храната, до която се докоснат. Това може да доведе и до не малко здравословни проблеми.

Ще ви предложим една изключително практична рецепта за прогонването на хлебарки. Не е включена химия, което я прави подходяща за всички онези домакинства, в които има малки деца, пълзящи бебета или домашни любимци.

Ето как да прогоним хлебарките завинаги от дома си!

Нужни са ви:

• 1 глава лук

• 2 скилидки чесън

• 1 ч.л. лют червен пипер

• 3 ч.ч. вода

Как да го приготвим?

Лукът и чесънът се белят и нарязват на ситно. Поставете ги в блендер и към тях прибавете лютия червен пипер и водата. Започнете да разбивате, докато не се получи еднородна смес.

След като получите желаната консистенция, оставете да престои една нощ. На сутринта я прецедете и поставете в подходяща бутилка. За предпочитане е да изберете такава, която е с пулверизатор.

Така ще ви е по-лесно и удобно да използвате „препарата” срещу хлебарки. Напръскайте обилно местата, на които сте виждали насекомите.

Можете да сте сигурни, че ароматите на чесъна и лука, в комбинация с лютия червен пипер, ще прогонят насекомите завинаги и те повече няма да стъпят на ваша територия.

Този метод е напълно натурален и няма да навреди на домашните любимци или децата. След като напръскате е добре да излезете за няколко часа от дома си, докато ароматът не се разнесе и спре да ви дразни на очите.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес