Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хапвайте сланина! Ето защо!

01 март 2022, 10:46 часа

Всички мазнини са много калорични и със сигурност ако често се облажваме, скоро ще се сдобием с излишни килограми. Истината обаче е, че множество изследвания доказват, че няма никаква връзка между консумацията на така наречените „наситени мазнини” и сърдечно съдовите заболявания. Напротив! Има много ползи от тези несправедливо „хулени” продукти. Ето и някои от тях:

Витамин F

Малко известен, но с изключителни качества, мастно-разворимият витаним F (от английски “fat”) е съставен от мастните киселини – линолова, линоленова и архидонова. Освен безбройните ползи за здравето и красотата, които ни дава, той ни предпазва от и натрупването на лош холестерол и подпомага имунната система.

Витамин D

Известен факт е, че витамин D се синтезира в човешкото тяло чрез излагане на слънчева светлина. Е, през зимата надали слънчевите бани биха били добра идея. За щастие, свинската мас е вторият най-богат източник на този безценен витамин. Освен, че влиза в състава на зъбите и костите, той подпомага организма в борбата с инфекциите, от което безспорно всички имаме нужда през грипния сезон.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК!

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес