Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чеснова крем супа за здраве на сърцето

28 януари 2022, 18:55 часа

Всеки знае безбройните ползи за здравето от чесъна. Той е не само важен съюзник за вашето здраве, но е и основна съставка във всяка кухня. Богат на мощни лечебни свойства за тялото и борещ се с различни заболявания, засега си остава незаменим помощник в кулинарията. Един достъпен начин да се възползвате от тези полезни свойства е с вкусна чеснова крем супа.

Искате ли да знаете рецептата? Прочетете нататък:

Чесънът се използва в много рецепти за предотвратяване на заболявания, свързани със сърцето и кръвообращението. Чесновата крем супа присъства в много култури и дори можете да я приготвите сами у дома. Ще ви дадем тази проста рецепта и ще ви посъветваме да я включите в диетата си за ваше добро и за доброто на вашите близки. Не струва скъпо и е изключително вкусна.

Ползи за здравето от чеснова супа

Що се отнася до лечебната сила на чесъна, изследванията показват, че той може да понижи нивата на триглицеридите и нивата на холестерола в кръвта. Намалява кръвното налягане. Предотвратява втвърдяването на артериите (атеросклероза). С напредването на възрастта вашите артерии престават да бъдат толкова гъвкави, колкото когато сте били като млади, кръвта не тече толкова лесно, както преди и започват здравословните проблеми. Чесънът има свойството да ги почиства и да ги прави по-гъвкави.

Друга способност на чесъна е предотвратяването образуването на кръвни съсиреци и ускоряване на кръвообращението. Чесновата супа има и други интересни полезни свойства като: намалява температурата, облекчава кашлицата, премахва главоболие, стомашни болки и астматични спазми и бронхит, понижава кръвната захар. Всъщност можем да кажем, че това е едно от най-често използваните и ефективни природни средства.

Съществуват проучвания, които обсъждат способността на чесъна да предотвратява образуването на ракови тумори на дебелото черво, ректума, а също и на стомаха.

Добавките и лекарствата, продавани в аптеките и магазините за естествени храни, не са толкова ефективни, колкото естествения чесън или тази проста чеснова супа, защото понякога продавачите на естествени храни премахват вещество от чесъна като алицин, съставката, която придава на чесъна отличителната му миризма.

  • Как да си направим чеснова крем супа?

Необходими продукти за 4 порции:

1,5 глава лук, 5 филийки хляб, парче свинско месо, шепа пресен чесън, 1 праз, 1 морков, зехтин, 2 яйца, 1 чаена лъжичка червен пипер, половин чушка, малко магданоз.

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на бульона. Сварете праза, моркова и парчето свинско в тенджера с вода, колкото да покрие всички съставки. Добавете стръкчета магданоз и оставете да къкри за половин час. След като опитате бульона и се уверите, че е готов, прецедете съставките и запазете бульона за по-късно. Сега загрейте тигана. Започнете, като полеете с малко зехтин и добавите обелените скилидки чесън заедно с чушките. Миризмата ще бъде много приятна. Когато видите, че чесънът се е зачервил, добавете филийките хляб, които сте нарязали предварително. Запържете всичко добре и добавете една чаена лъжичка червен пипер. След това залейте всичко с приготвения по-рано бульон. Гответе на среден огън за 25 минути. Продължавайте да бъркате. Сега добавете две сурови яйца за застройка на супата. Някои хора не добавят яйца, това е въпрос на вкус.

Време е да добавите малко олио в друга тава и да сложете там пресните скилидки чесън, но предварително нарязани на парчета. Оставете ги да се запържат и след това ги извадете и подсушете, за да не поемат много олио. Добавянето на пресен хрупкав чесън във вашата супа наистина добавя специален вкус. Тази супа е много здравословно ястие за вашето сърце.

Да ви е вкусно!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес