Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако страдате от болки в гърба - този домашен лек е перфектен за Вас

05 октомври 2023, 12:44 часа

Болките в гърба могат да бъдат причинени от различни заболявания, някои от които не са свързани с гръбначния стълб: заболявания на сърцето, белите дробове, бъбреците, стомаха, червата и пикочно-половия тракт. Без точна диагноза е безсмислено да се говори за избор на лечение.

За да поставите диагноза, трябва да проведете серия от изследвания. Неврологът преглежда гърба, палпира къде боли, къде отива болката и проверява рефлексите. Той гледа дали и двата крака усещат еднакво допир и болка и проверява мускулната сила. След това те изпращат на ултразвук и ядрено-магнитен резонанс. Не можете да правите такова изследване у дома.

Без точна диагноза е безполезно да се избира лечение. Може да използвате загряващи мехлеми, охлаждащи мехлеми, които съдържат ментол, камфор и мента. Те облекчават болката и инхибират възпалителния процес.

Защо може да изпитвате болки в гърба след хранене?

Ако не ви помогнат мехлемите този домашен лек е перфектен за Вас, ако имате болки в гърба:

Сварете пресни зелеви листа с вряла вода, поръсете със сол и наложете болното място. Отгоре покрийте с полиетилен и увийте с вълнен плат. След 20 минути компресът може да се отстрани.

Изсипете 5-6 пакета сухи водорасли в кофа с вода, загрята до 50 градуса. Оставете да се вари половин час и прецедете през марля. Прилагайки марлена салфетка върху възпаленото място, нанесете върху нея получената смес от водорасли на слой от 2 см. И направете компрес за 30 минути.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес