Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 храни, които консумираме ежедневно, но не са това, за което ги мислим

16 юни 2023, 14:51 часа

За съжаление в днешно време пълним кошницата с продукти, но не си даваме сметка, че малко от тях са това, за което ги смятаме в действителност.

Голяма част от производителите злоупотребяват с качеството на храната. Затова е най-добре да консумираме предимно храна, която сами си произвеждаме.

Днес ще споделим кои са онези 7 храни, които ежедневно консумираме, но не са това, за което г мислим.

Ето ги и тях:

1. Зехтин

За съжаление много от бутилките екстра върджин, които ни предлагат, са фалшиви. Колкото и да не ни се иска да го признаем, в тях има опасни заместители. Тази храна е сред най-разпространените.

Производителите не пропускат възможност да разредят продукта със соево или фъстъчено масло, които са много по-евтини. В това всъщност се крие основният проблем, тъй като и двете са способни да причинят алергии.

2. Суши

Ако сте почитатели на сушито и често си поръчвате тази храна, то добре е да имате едно наум. В случая става въпрос за суши с риба тон. Малка е вероятността производителите да ползват истинска риба тон. Почти сигурно е, че вместо риба тон ядете есклар. За този вид риба се знае, че може да причини диария.

3. Пармезан

Истинският пармезан се открива много трудно. В повечето случаи го смесват с друг вид сирене или дървесна маса. Ако искате да си купите 100% чист пармезан, търсете продукт, върху опаковката на който е изписано “Произведено в Италия”.

4. Не е изключено в супермаркета да попаднете на мед, разреден с евтини подсладители. За производителите няма наказание, че са злоупотребили с нас.

5. Смляно кафе

Не забравяйте, че когато кафето е смляно, това може да значи, че е смесено с евтини вещества като печена царевица, печен ечемик и други. Най-добре би било да си купите кафемелачка и сами да си мелите кафето.

6. Чай

Звучи странно, но е истина. И чаят не е толкова безопасен, за колкото го мислим. Някои производители добавят дървени стърготини и листа от други растения. По този начин правят чайовете по-трайни.

7. Плодови сокове

Сигурни сме, че знаете колко истински е натуралният сок, закупен от магазина. Дори на опаковката да пише 100%, не се доверявайте. Невъзможно е закупен от магазина сок да бъде лишен от оцветители, консерванти и други опасни вещества.

Това са 7 - те храни, които ежедневно консумираме, но не си даваме сметка, че са много вредни за нас.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес