Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск реши: 8 долара месечна такса за потвърдени акаунти в Twitter

01 ноември 2022, 21:23 часа • 6170 прочитания

Новият ръководител на Twitter Илон Мъск заяви днес, че сайтът ще събира 8 долара месечна такса за верифициране на акаунтите на потребителите.

"Власт за хората! Синьо за 8 долара на месец", написа милиардерът предприемач в Туитър във връзка с известната синя отметка на платформата, като заяви, че новият план ще преобърне "сегашната система на господарите и крепостните селяни" и ще създаде нов поток от приходи за компанията.

По-рано днес се появи информация, че за синята значка ще се заплаща 20 долара. Това накара писателят Стивън Кинг да изрази възмущението си от мярката. "20 долара, за да си запазя синята значка? Майната му на това, те трябва да плащат на мен", написа той, като предупреди, че ако подобна такса бъде въведена, ще напусне социалната мрежа.

"Трябва да плащаме сметките някак! Twitter не може изцяло да разчита на рекламодатели. Какво ще кажете за 8 долара?", отговори Мъск в коментар под туита на писателя. След това допълни, че ще обясни "в по-дълга форма" логиката зад решението, преди то да бъде приложено. Но посочва и че това е "единственият начин да победим ботовете и троловете".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес