Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Супер бързи 5G пътешествия: Копривщица

18 октомври 2022, 09:38 часа

Ние от България на длан, сме дарени с невероятната възмощност да покоряваме нови върхове из любимите ни места у дома в България.

Възможността за леко и безпроблемно пътешествие, ни беше подкрепена от Виваком, заедно с които бързо и необезпокоявано се разхождаме и споделяме от където си пожелаем нашите пътешествия.

Третата ни дестинация бе един от най-значимите градове за българската история и един от най-любимите, за всеки познаващ историята българин - Копривщица. Той е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз и за всички забележителности установихме, че определено няма да ви стигне ден, а и вие няма да искате да си тръгнете толков бързо, защото всяка от възрожденските къщи накацали като лястовици, разказва своята различна история.

В Копривщица могат да бъдат посетени домовете на видни български дейци, като Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски и още, и още и да се погледне сякаш през техните очи света, в който са живяли и който са ни завещали.

Там могат да бъдат посетени и различни етнографски музеи като Лютовата и Ослековата къща, както и да се посетят забележителности, отбелязващи видни моменти в историята ни, като моста “Първа пушка”, където е бил изстрелян първият куршум на Априлското въстание.

Едно от най-хубавите неща в Копривщица обаче е възможността да бъде погледната от птичи поглед, заедно с още една забележителност, от която да наблюдаваме града - паметникът на Бенковски - “Човекът що даде фаталният знак”. Построен именно над дома на революционера, само нагоре по стръмните стъпала, мястото открива чудна панорамна гледка, на която ние успяхме да посрещнем лошо време, но с много добро настроение и поводи да се върнем отново.

Повече за нашето приключение можете да видите във видеото на България на длан, което сбъднахме с лекота, благодарение на 5G мрежата на Виваком.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес