Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Впечатляващо: Сабаленка с по-силен форхенд от Алкарас, Джокович и Синер

09 септември 2024, 16:47 часа • 1128 прочитания

Световната №2 Арина Сабаленка спечели третата си титла от Големия шлем в неделя, побеждавайки Джесика Пегула със 7:5, 7:5 на финала на US Open. Това беше момент на изкупление за 26-годишната тенисистка. След като защити титлата си на Откритото първенство на Австралия, тя получи контузия в гърба в Рим, а също така приключи участието си на Ролан Гарос на четвъртфинала поради заболяване. Междувременно тя пропусна и Уимбълдън поради травмата си.

Сабаленка с по-тежък форхенд от мъжете

След като загуби само един сет на Откритото първенство на САЩ, Сабаленка показа най-добрата си форма и срещу Пегула. Средната скорост на форхендите ѝ по време на надпреварата в Ню Йорк бе 129 км/ч. Това е повече от Карлос Алкарас (127 км/ч), Яник Синер (126 км/ч) и Новак Джокович (122 км/ч). Реагирайки на това, тя каза: "Видях статистиката на моя форхенд и всъщност не мога да повярвам, че е толкова бърз. Малко ми е неудобно да удрям по-силно от момчетата. Това е наистина интересна статистика."

Въпреки че се изправи срещу любимката на публиката американката Пегула, Сабаленка заглуши шума на тълпата на стадион "Артър Аш". Покривът беше затворен заради проливния дъжд, а освен това състезателките си размениха два пъти прекъсвания, докато започнат финалната си среща. Сабаленка удържа подаването си през 11-ия гейм с четири дюса. Тя трябваше да се бори упорито и през 12-ия, като използва уменията си от основната линия, за да пробие съперничката си при петия сетбол. Пегула имаше известни проблеми през целия мач и оказа съпротива едва когато Сабаленка дръпна с 3:0 във втория сет. Интересно е, че освен трофея на US Open, Арина Сабаленка спечели и... шампионски WWE пояс (ВИДЕО).

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес