Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежка задача за българина: Ето кой ще е следващият съперник на Григор в Шанхай

09 октомври 2023, 17:35 часа • 6132 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров научи следващия си съперник на турнира от сериите Мастърс в Шанхай. Това е поставеният под номер 2 в световната ранглиста испански тенисист – Карлос Алкарас. Надпреварата на твърди кортове в Шанхай е с награден фонд 8,8 милиона долара.

Алкарас имаше проблеми, но отстрани Еванс

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на престижния турнир, след като се наложи със 7:6(1) и 6:4 над великобританеца Даниел Евънс. Испанецът губеше с 1:4 гейма в първия сет, но в крайна сметка успя да вземе частта след тайбрек.

Във втория сет той отново изоставаше, но демонстрира класата си и направи втори обрат, за да се класира за четвъртия кръг на турнира, където негов съперник ще бъде именно Димитров.

Гришо още не е взимал сет от Алкарас

До момента Григор Димитров и младият испанец са се срещали общо четири пъти на корта. В тях Алкарас е записал четири победи, в които дори няма изгубен сет. През този сезон двамата изиграха два мача – на Мастърс-а в Мадрид и на трева в лондонския Куинс Клъб. Първият двубой завърши с успех с 6:2 и 7:5 за Алкарас, а във втория той се наложи с 6:4 и 6:4.

По-рано днес Григор Димитров победи поставения под номер 14 в световната ранглиста Карен Хачанов.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес