Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионска победа! Гришо надделя в 5-сетова гладиаторска битка и продължи похода към титлата (ВИДЕО)

01 септември 2024, 22:56 часа • 3207 прочитания

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров постигна драматичен успех над Андрей Рубльов на централния корт „Арт Аш“ в осминафинал на US Open с 3:2 (6:3, 7:6(3), 1:6, 3:6, 6:3) за малко повече от три часа и половина. В следващия кръг хасковлията ще премери сили с победителя от двойката Франсис Тиафо - Алексей Поприн.

Григор Димитров елиминира №6 в света Рубльов

Срещата стартира равностойно и вървеше така, докато не се стигна до четвъртия гейм. В него Димитров проби съперника си на нула, възползвайки се от две двойни грешки. Минути по-късно нашият състезател трябваше да отразява 3 брейк точки, за да поведе с 4:1. След разменени трудни сервис геймове хасковлията не се отпусна и направи 1:0 в общия резултат.

В ПРЕДНИЯ КРЪГ: Григор Димитров продължава да гази на US Open! Чака свой приятел на 1/8-финалите (ВИДЕО)

Гришо демонстрира характер във втория сет

Втората част се разви по-драматично, а зрителите на централния корт се радваха на шедьовър след шедьовър. Гришо не съумя да оползотвори три възможности за пробив още в първия гейм. При 1:2 пък единствено неспособността на Рубльов на мрежата спаси българина от инкасиране на брейк. В осмия гейм Димитров се пропука, въпреки че водеше с 30:0. 

Той допусна две двойни грешки и след бекхенд в аут позволи на руснака да му вземе подаването. Реакцията на №9 в схемата обаче бе мигновена. Върна пробива, а противникът му записа слаб гейм с непредизвикани грешки. Така се стигна до тайбрек, който Гришо започна лошо, но с фамозни уинъри и блестяща защита излезе напред в резултата с 2:0.

ОЩЕ: Гришо избухна: Омръзна ми!

Рубльов се завърна в мача от 0:2 сета изоставане!

Третият сет просто не беше този на представителя ни. Руснакът, който проби три пъти и пропусна още шансове, сякаш бе единственият тенисист на корта и бързо-бързо направи 1:2 части. При 1:1 гейма в четвъртия сет Андрей Рубльов отрази три възможности за брейк, което се оказа ключов момент. Поговорката: "Когато не вкарваш, ти вкарват", се пренесе и на тенис корта, когато №6 в света проби Гришо за 4:2, а впоследствие изравни общия резултат - 2:2.

Вездесъщ Гришо продължава да мечтае за титла на US Open!

Първата ни ракета демонстрира известни физически колебания в загубените сетове, но трябваше да се съвземе, защото всичко щеше да се реши в петата част. Хасковлията нанесе своя съкрушителен удар при 2:1 и взе подаването на противника, който иначе му е много добър приятел.

Критичен се оказа седмият гейм в този сет, когато Григор Димитров отрази две брейк точки. До края хасковлията не направи фатални грешки и триумфира в гладиаторската битка.

ОЩЕ: "Пас към миналото": Най-великата победа на Григор Димитров (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес