Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роден тенисист за Гришо: За да бъдеш голям шампион, трябва да бъдеш голям човек

15 септември 2023, 21:17 часа • 5061 прочитания

Българският тенисист Александър Лазаров говори преди началото на Купа Дейвис. Родният състезател направи интересен коментар относно първата ни ракета Григор Димитров и даде пример с Новак Джокович. 477-ият в световната ранглиста си пожела повече фенове, които да подкрепят отбора.

Лазаров "захапа" Гришо

„Купа Дейвис е състезание, което би трябвало да сплоти не само отбора, който участва, а цялата нация. Джокович спечели US Open, прибра се в Белград, за да усети любовта на хората, които го подкрепят и след това веднага лети за Валенсия, за да играе Купа Дейвис. Тук вече сравненията са излишни, защото това са хора от световна класа не само като тенисисти, а и като хора. За да бъдеш голям шампион, трябва да бъдеш и голям човек“, отговори Лазаров на въпрос в Спортното шоу на Дарик радио дали би предпочел да играе демонстративен турнир с Гаел Монфис и Диего Шварцман, както Григор Димитров, или да участва на Купа Дейвис, както Новак Джокович.

Александър Лазаров Григор Димитров

Лазаров си пожелава повече публика

„Единственото, което си пожелавам, е момчетата да изпитат удоволствие от мачовете, защото това, което постигнахме, имам чувството, че доста от хората, които ни подкрепят, а и не чак толкова, не осъзнават какво ни коства да стигнем до мач за изкачване в световна група. И всичко преди това… бяхме в трета група, имаше една мелачница, от която не успяхме да излезем дълго време. Всичко се базира на резултати и подкрепата не е на пиедестал, както в държавите-съседки, както и по света. Надявам се да дойдат малко повече хора, защото миналата година с общи усилия от семейство и близки приятели бяхме около стотина човека“, коментира родният тенисист, който само 4 месеца след операция на скъсан ахилес ще играе за България.

"Започнах да си говоря с шефа над нас": Признание от родния тенисист

„В момента сме пред една църква (б.р. – с Димитър Кузманов). Ще запалим по една свещичка за отбора и за нас самите. Хората, които ме познават, знаят, че никога не съм бил вярващ, това е една от най-позитивните промени, които настъпиха в моя живот след контузията. Започнах да си говоря с шефа над нас“, призна Александър Лазаров.

ОЩЕ: След US Open: Григор се смъкна в световната ранглиста, Джокович отново е на върха

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес