Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мико Кузманов допусна обрат срещу Скатов и Казахстан поведе на България за Купа Дейвис

16 септември 2023, 16:18 часа • 1206 прочитания

Казахстан поведе на България с 1:0 победи в двубой от Група I на отборната надпревара Купа Дейвис. Това стана факт, след като Тимофей Скатов успя да обърне Димитър Кузманов пред препълнените трибуни на Българския национален тенис център в Борисовата градина. Срещата завърши с успех 6:3, 4:6, 3:6 за казахстанския представител.

Мико Кузманов има защо да съжалява

Мико Кузманов изигра много силен първи сет като контролираше събитията на корта и логично поведе с 6:3. Във втората част първата ракета на България в надпреварата допусна разлика от 0:3 гейма, но след това успя да изравни. Силите му обаче не стигнаха за повече и казахстанския тенисист изравни с 6:4.

Тимофей Скатов

В последния сет Тимофей Скатов доминираше на Димитър Кузманов и поведе с 5:1 гейма. Българинът опита да се върне в срещата, но не успя и загуби мача след 6:3 за съперника.

Купа Дейвис продължава и утре

Национален отбор на България по тенис

По-късно днес предстои втория мач за деня, в който един срещу друг ще се изправят Янаки Милев и Александър Бублик. Родният представител е под №569 в световната ранглиста, докато казахстанецът е 25-ти. Купа Дейвис продължава и утре с мач на двойки. Александър Лазаров и Александър Донски се изправят срещу Александър Недовесов и Андрей Голубьов. След това са срещите на Димитър Кузманов с Бублик и на Милев със Скатов.

Първата ракета на България Григор Димитров не участва в турнира заради натоварената му програма.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес