Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Мидълтън награди Алкарас, а той заяви: Това е сбъдната мечта

16 юли 2023, 21:59 часа • 4919 прочитания

Новият шампион на Уимбълдън Карлос Алкарас не успя да скрие радостта си от спечеления трофей. Младият тенисист триумфира за първи път на тревата в „Ол Инглънд Клъб“, след като детронира Новак Джокович, който неизменно печелеше надпреварата в последните ѝ четири издания.

Алкарас получи трофея на Уимбълдън от принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, която изгледа двубоя в компанията на своя съпруг – принц Уилям. На трибуните бе и кралят на Испания Фелипе VI. 20-годишният испански тенисист пък сподели, че за него да спечели именно този турнир е „сбъдната мечта“.

„От малък мечтая да съм в подобна ситуация“

Карлос Алкарас Кейт Мидълтън

„Това е една сбъдната мечта за мен. Разбира се, че е хубаво да спечелиш, но и да бях загубил, щях да бъда горд. Играх на този прекрасен турнир и играх срещу една от легендите на нашия спорт. За мен е сбъдната мечта да бъда на този корт. От 12-годишен мечтая да бъда в подобна ситуация“.

„Трябва да поздравя Новак Джокович. Той ме вдъхновява и заради него играя тенис. Гледам го, откакто съм роден. Новак, ти си на 36 години, а правиш всичко това възможно. Това е невероятно. Наистина беше много специално да играя пред краля на Испания Фелипе VI. Тук бе и принцът на Уелс".

"Горд съм, че получавам вашата подкрепа. Играл съм два пъти пред краля на Испания, имам две победи, така че моля ви, идвайте по-често да ме гледате“, заяви развълнуваният Алкарас.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес