Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров допусна нелеп обрат и е аут от "Уимбълдън"

01 юли 2019, 21:58 часа • 9415 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е аут от "Уимбълдън". Димитров бе отстранен от френския квалификант Корентин Муте в първи кръг, като българинът претърпя истински крах и загуби с 6:2, 6:3, 6:7(4), 3:6, 1:6.

Първият сет започна доста обещаващо за Григор като направи пробив още във втория гейм. Въпреки че Муте му върна пробива в петия гейм, това не повлия на българина, който бързо си върна преднината. През целия сет играта му бе по-добра и се възползваше от грешките на французина. Така, Григор направи още два пробива и затвори частта - 6:2. Вторият сет също бе изцяло в полза на Григор, като постигна обрат в осмия гейм за 5:3 и в следващия безпроблемно затвори сета.

Третата част обаче бе повратна за Димитров. В нея двамата си размениха по два пробива, но в тайбрека Муте бе категоричен. По време на сета Григор направи 16 непредизвикани грешки, което бе повече от първите два сета, взети заедно. В четвъртата и петата част Григор просто не показа абсолютно нищо от играта си в първите два сета. Сервисът тотално го изостави, а самият той не показа достатъчно желание за победа.

Повече подробности за двубоя вижте в Sportlive.bg.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двубоят е трети в програмата на корт номер 15, където първият мач е насрочен за 13 часа. Преди това трябва да се изиграе срещата между Янко Типсаревич и Йошихито Нишиока, както и двубоят от женската схема между Маркета Вондрушова и Мадисън Бенгъл. Това означава, че срещата на Григор ще стартира след 17:30 часа.

Всички най-интересни новини от света на тениса може да видите в Sportlive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес