Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кога и къде да гледаме мача на Гришо срещу световния №2

11 октомври 2023, 10:00 часа • 5709 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров излиза утре в спор за място на 1/4-финалите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай. Съперник на родния тенисист е намиращият се на второ място в световната ранглиста Карлос Алкарас. Надпреварата на твърди кортове в Шанхай е с награден фонд 8,8 милиона долара.

Гришо още няма спечелен сет срещу Алкарас

До момента Гришо и Алкарас се се срещали общо четири пъти на корта. Испанецът е категоричен фаворит в утрешната среща, след като е спечелил и 4-те мача с Димитров досега. Българинът пък все още няма спечелен сет срещу младия си съперник.

Григор Димитров

През този сезон двамата се изправиха един срещу друг два пъти – на Мастърс-а в Мадрид и на турнира Куинс Клъб в Лондон. Алкарас спечели първия двубой с 6:2 и 7:5, а във втория победи с 6:4 и 6:4.

Пътят на Димитров и Алкарас до 1/8-финалите

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Мастърс-а в Шанхай, след като в третия кръг победи намиращия се на 14-то място в световната ранглиста руснак Карен Хачанов. Българинът се наложи със 7:6(6) и 6:4.

Карлос Алкарас

Карлос Алкарас от своя страна доста се измъчи срещу великобританеца Даниел Еванс и въпреки, че губеше в резултата и в двата сета, съумя да отстрани съперника си след победа с 7:6(1) и 6:4.

Кога и къде да гледаме мача между Григор и Алкарас

Двубоят между Григор Димитров и Карлос Алкарас е трети в утрешната програма на централния корт в Шанхай. Това означава, че той ще започне не преди 13:30 часа българско време.

Срещата пък ще бъде излъчвана по платения канал „Мах sport 1“, който държи правата за надпреварата в Китай. Ако не можете да гледате мача между Григор и испанеца по телевизията, може да го проследите на живо в Sportlive.bg.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес