Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Ела с мен на Витоша“: Пускат още 6 автобуса по двете линии към планината

04 май 2023, 11:55 часа • 3964 прочитания

Шест нови автобуса от най-висок екологичен клас пуска Столичната община по двете действащи линии към планината Витоша. Те ще започнат да се движат по линиите 63 и 66 от следващата седмица.

„През последната година над четири пъти са се увеличили броят пътниците, които стигат до планината с градския транспорт по двете основни линии“, заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Автобусите по линия 63 ще се движат през интервал от 16 минути в събота и неделя, а през седмицата - през 30 минути. По линия 66 автобусите ще минават през 20 минути.

"Всички автобуси са оборудвани с независими системи за известяване - гласов транспорт. Тези по линия 66 ще имат и вело багажници", уточни той.

"Идеята е, наред с всичко друго, планината, която е голямото богатство на София, да бъде още по достъпна. Опитваме се да сме в крак с времето и с потребностите на гражданите", обясни шефът на СОС.

„Поради ситуацията с въжените линии единствено обществения транспорт осигурява нормален достъп до планината. В следващите месеци ще положим още усилия не само по отношение подобряване разписание и достъпност, но и да поработим по излетните линии", каза от своя страна общинският съветник и председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност Карлос Контрера. Той подчерта, че основната им цел е да бъде постигната все по-добра и качествена услуга.

Над 6 милиона електронни билети са продадени от началото на годината. 90% от превозните средства са подменени с нови.

ОЩЕ: Още 6 туристически автобуса ще обслужват линиите до Витоша

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес