Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

София ще има зам.-кмет по сигурността

14 март 2024, 12:15 часа • 2261 прочитания

Заместник-кмет по сигурност в града ще има. За нас сигурността на гражданите е най-важният приоритет. Това обяви кметът на София Васил Терзиев по време на извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) във връзка с инцидентите с участието на имигранти в столицата. 

ОЩЕ: След насилието на расова основа: Повече полиция в центъра на София

Терзиев увери, че заедно със СДВР Столичната община ще разработи стратегия за проблемите по темата за сигурността, в която ще участват и районните кметове. "Ще се прецени какъв тип инциденти има, къде се налага да се поставят допълнителни видеокамери", обясни столичният кмет. Целта по думите му е да се обедини работата на екипите, да се засили анализа, който води до конкретни политики, така че това да доведе до още по-добро взаимодействие със СДВР.

Той апелира да не се политизира излишно темата и да не се наслагват настроения срещу различни етнически групи. "Видя се, че не е това в сърцевината на проблема", подчерта градоначалникът.

Той разграничи два типа граждани - такива, които спазват правилата, и общественият ред и такива, които не го правят. "Нашата борба е с всички, които не го правят, за да могат останалите да живеят комфортно", заяви Терзиев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес