Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест срещу застрояване в "Младост 1" иска Фандъкова да докаже, че няма се строи

19 юни 2019, 15:17 часа • 3383 прочитания

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протеста на жители от "Младост 1" при блок 73, потвърдиха от пресцентъра на омбудсмана.

Става въпрос за протест срещу план да се построи 12-етажен хотел и жилищна сграда в частен имот. Планът е по Подробен устройствен план, като е в процедура за одобряване.

Протестиращите се изправят срещу решението на Столичния общински съвет (СОС) от 20 декември, 2018 година (886), с което се образуват два нови устройствени планове (УПИ). Така се дава възможност за реализация на горепосочените инвестиционни намерения.

"Протестиращите, живущи в бл. 73 и околните, се обявяваме "против“ планираните идеи в зелена площ пред блок 73 да има хотел, жилищна сграда и нова улица, минаваща през иглолистна и друга растителност, и непосредствено пред входовете на блока", гласи съобщението. Протестиращите искат от столичната кметица Йорданка Фандъкова да спази поетото публично обещание (пред БНР) озеленяването да бъде запазено, но чрез конкретни доказателства. "Очакваме писмен отговор на това наше заявление в законния срок. Нямаме отговори до сега от вас на писмо жалба №16389/СОА19-КЦ01-7431/14.02.2019, законният срок от 14 дни отдавна е изтекъл и нямаме нормално обяснение за този казус на пренебрегване от ваша страна", казват те.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес