Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общинските болници в София разкриват допълнителни Covid легла

02 март 2021, 14:24 часа • 2296 прочитания

Общинските болници в София разкриват допълнителни 80 легла за лечение на пациенти с Covid-19, съобщават от Столичната община.

Със заповед на здравния министър се увеличава броят на леглата за лечение на Covid пациенти в болниците на територията на столицата.

В общинските болници се разкриват допълнителни 50 легла в Първа градска, 15 – в Четвърта, в Пета МБАЛ новоразкритите легла са 35, а във Втора градска се увеличават с 10.

Продължават и проверките за спазването на противоепидемичните мерки в столицата, след като заведенията отвориха отново. През вчерашния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили близо 1000 обекта  Проверени са заведения, хранителни и нехранителни магазини, са направени вчера в столицата.

Контролира се спазването на дистанция, отстоянието между масите и столовете и носенето на индивидуални предпазни средства – маски за персонала на заведенията и за персонала и клиентите на магазините. Вчера беше първият ден, в които заведенията възстановиха своята работа,съобщиха от Столична община.

Екипи на СДВР и СРЗИ са проверили 136 търговски обекта и са съставили 27 акта за нарушения и 110 предупредителни протокола. Екипите на Столичния инспекторат са проверили 898 обекта в столицата и са съставили 2 акта.

През вчерашния ден СДВР са проверили и 471 карантинирани лица за спазване на карантината.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес