Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин откри иновативна детска площадка

06 юни 2022, 17:54 часа • 3178 прочитания

На 1 юни - Международния ден на детето бе открит първият етап от новата детска площадка в гр. Елин Пелин, която се намира в центъра на града, в близост до НУ „Христо Ботев“. Площадката е предназначена за деца от 3 до 12 годишна възраст. Оборудвана е с разнообразни комбинирани съоръжения, които включват катерушка, тунел, подсилена люлка /тип легло/ и пързалка, като е изцяло обезопасена с мека гумирана настилка, за да могат малчуганите да играя на воля. Вградената въртележка, на която може да се возят повече деца, заедно с иновативния двоен батут привличат най-малките жители на общината.

Съоръженията на детската площадка, която се посещава от много семейства с деца в централната градска част, са съобразени с всички европейски изисквания и норми за безопасност за детска игра. Детската площадка е разположена в тиха зона, сред зелена среда и под голямата сянка на масивни дървета.

Продължават дейностите по изграждане на втората част от най-голяма детска площадка в Софийска област. Новите съоръжения ще са подходящи за по-големи деца, на възраст от 8 до 12 г. и се доставят от Италия. Очаква се площадката да бъде завършена до началото на новата учебна година. След завършването си детската площадка ще се нареди сред най-големите по площ места за игра и спорт в страната.

Община Елин Пелин благодари специално на фирма "Дон Констракшън Продуктс България" ЕАД, които изпълниха като дарение полагането на стоманено-бетоновата настилка под съоръжението. За вторият етап на изграждането на площадката се включват още местни фирми като партньори и дарители.

В непосредствена близост до детската площадка и сградата на начално училище „Христо Ботев“ Община Елин Пелин изгради нов кът за четене, подходящ за ученици и техните родители. Изказваме своята огромна благодарност към г-н Виктор Станоев от с. Мусачево, изработил беседката за къта за четене.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес