Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гара Подуене вече не е обект с национално значение

28 декември 2016, 13:55 часа • 1597 прочитания

Министрите в оставка отмениха решение от 2006 година, с което за обект с национално значение е обявен Интермодалния терминал в района на жп гара Подуене - разпределителна, предаде БГНЕС.

Изграждането на терминала беше включено за финансиране в Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Забавяне в изпълнението на проекта, както и продължителни обжалвания възпрепятстват реализацията му в рамките на програмния период. От тогава досега са настъпили значителни промени в стратегията за развитие на транспортната инфраструктура в страната, както и тази на Столична община, което е наложило преразглеждане на планираните проекти и очертаване на нови стратегически точки за развитие на интермодални услуги.

В момента тече реализацията на два проекта за изграждане на терминали на територията на страната. Във финален етап на изпълнение е Интермодален терминал – Пловдив, който е разположен на пресечната точка на два международни коридора. Скоро се очаква да започне и изграждането с европейски средства на Интермодален терминал – Русе.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес