Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цял блок в кв. "Лагера" живее в страх заради шизофреник

26 януари 2015, 07:59 часа • 39367 прочитания

Цял блок в столичния квартал „Лагера” живее в страх заради болен от шизофрения 25-годишен младеж.

Съседите на Любомир Шейтанов твърдят, че особено когато изпадне в криза, той става опасен и се заканва да избие всички. Пред Нова телевизия комшиите твърдят, че понякога младежът се разхожда с брадва и че дори майка му не смее да влиза в апартамента му понякога, като му оставя храна пред вратата.

Майката на Любомир нарича съседите „лоши хора”, но признава, че Любомир „понякога” я е бил – когато не си е пил лекарствата. Има случаи на нападения с тесла, с пръчка, разказва съсед. Хората са сложили решетка пред входа за осмия етаж, за да ограничат движението на Любомир. А най-близкият съсед на Любомир е сложил камера, за да може да следи дали шизофреникът е в коридора и да излиза когато не е в коридора. На връщане жената на човека се прибира само ако с нея има съсед, който да я придружи.

Какво може да се направи – майката на Любомир отказва да го настани в болница и твърди, че той не е толкова зле, искайки личен асистент за помощ. От Социално подпомагане „Красно село” казват, че Любомир е пълнолетен и сам трябва да поиска помощ, за да бъде вкаран в диспансер. Съседите са завели дело, но то се точи от три години.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес