Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Затварят кръстовището на Семинарията на 15 май

13 май 2014, 15:04 часа • 11019 прочитания

В четвъртък ще бъде затворено кръстовището на Семинарията. Това каза столичният зам.-кмет по транспорта Любомир Христов при проверка на строителните дейности на кръстовището, предаде „Фокус” .

„Основната причина е прогнозата за времето. Утре се очаква интензивен валеж, което ще възпрепятства изпълнението на бетоновите работи. Процесът е непрекъсваем. Заедно със строителите планирахме в сряда срещу четвъртък през нощта кръстовището да бъде затворено и да бъде отворено в понеделник сутринта”, каза още Христов.

Кръстовището ще бъде затворено от бул. ”Джеймс Баучер”, бул. „Черни връх”, гара „Пионер” и площад „Велчова завера”. Ще бъде преустановено изцяло движението на градския транспорт по този маршрут. На този етап не се променя крайният срок за завършване на проекта.

„Усилията ще бъдат насочени в четвъртък към отливането на бетона, за да може в понеделник сутринта да бъде отворено кръстовището. Ако се наложи да бъде удължен срокът на затварянето, ще уведомим хората незабавно”, допълни зам.-кметът.

Обходните маршрути на градския транспорт ще са по бул. „Джеймс Баучер”, бул. „Черни връх” и бул. „Драган Цанков”.

„Затваряме кръстовището от съображения за сигурност, тъй като предстоят да бъдат изляти няколко тона бетон, в рамките на няколко дни. Могат да се използват и буферните паркинги, построени по линиите на метрото. Те са безплатни за всички, които използват метрото”, каза още Христов.

По думите му до настоящия момент няма забавяне в изпълняването на сроковете. „Приключи полагането на асфалтовите настилки по бул. „Николов Мушанов” и строителните работи по отношение на пешеходните зони и велоалеите”. Продължава работата по ремонта на Лъвов мост.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес