Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо българин заряза бизнеса си в Италия и гладува вече 5-ти ден?

05 август 2020, 08:42 часа • 10600 прочитания

58-годишният Владимир Генов вече 5-ти ден е в гладна стачка в палатката си пред при площад "Независимост". Състоянието му се влошава, въпреки това няма да прекрати протеста си до оставката на премиера Бойко Борисов.

"От 31 - петък съм без приемане на храна и вода", каза Генов пред репортер на БНТ.

По думите му той е много отпаднал и може да се изправя само ако се придържа за палатката. Очаква се да го посети и лекар. В понеделник той вече е бил прегледан от медици, които установили, че кръвната му захар пада.

Генов работи в Италия от 17 години, имал и собствен бизнес, но се върнал, защото е разочарован от институциите. Затова участва в протестите и обявил гладната стачка. И въпреки че лекарите го предупредили, че състоянието му прогресивно ще се влошава, ако не започне да приема храна и вода, той отказва да спре протеста си.

"Има по-важни неща даже от здравето. Има думи чест, достойнство, свобода, демокрация. Тази кауза си заслужава", коментира Генов.

"За да бъдем здрави, за да бъдем живи, имаме нужда от много други неща. Вижда се, че издържам. Не съм предупреждавал близките си, не съм искал подкрепа, като се знае, че е опасно за живота", каза той.

"Ако ме гледат моите близки, обичам ги", завърши мъжът с гладната стачка.

Протестите: Ден 26 – Гладни стачки и ултиматум до Бойко Борисов (СНИМКИ)

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес