Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започнаха да събарят незаконна надстройка на хотел „Маринела“

30 октомври 2020, 19:11 часа • 7857 прочитания

„Добри новини за историческата архитектура и законността! Това не е точно строителна площадка, това е разрушителна площадка. Наблюдавате събарянето на незаконната надстройка на хотел „Маринела“ . Това съобщи в профила си във Facebook кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов.

 

„Ако се върнете назад във времето, ще се начетете на достатъчно реплики като „ще минат между капките“ и „знам поне 10 случая, където нищо не им направиха“. Виждате, че измислените работи са до време, докато има обществена търпимост към тях и докато на спазването на закона се гледа през пръсти“, пише още районният кмет на Лозенец

През 2018 г. Върховният административен съд реши, че издаденото разрешение за строеж от главния архитект на район "Лозенец", с което беше позволено изграждането на казино към столичния хотел „Маринела“, е незаконосъобразно. Самото надстрояване на сградата започна още през лятото на 2016 година и се провеждаше и в извънработно време, въпреки издадената заповед на ДНСК за спиране на строителните работи, припомня БГНЕС.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес