Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вечният и непреходният Елин Пелин - говори неговият внук

20 юли 2022, 12:27 часа • 3092 прочитания

На 18 юли от 18:00 ч. в голямата зала на библиотеката се проведе среща-разговор с Елин Иванов - внук на писателя Елин Пелин по повод 145-та годишнина от рождението на писателя.

Темата на срещата-разговор с почитателите на писаното слово бе „Посланията, вечното и непреходното в творбите на Елин Пелин“.

Водещ на литературното събитие бе г-жа Божанка Димитрова, наш съгражданин, журналист и редактор на в-к "Жарава". На срещата в библиотеката присъстваха г-н Ивайло Симеонов, кмет на Община Елин Пелин, г-жа Райничка Николова, зам.-кмет с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности", г-жа Ренета Денкова - секретар на Общината, художникът г-н Пламен Петров, културни и читалищни дейци, преподаватели и граждани.

Елин Иванов – внук на писателя Елин Пелин и почетен гражданин на нашия град разказа интересни случки от живота на писателя, както и представи непознати на широката публика творби. В дискусията за посланията, вечното и непреходното в творбите на Елин Пелин бе показан един по-различен поглед от класическия обзор върху широката палитра от творчеството на "певеца на българското село".

Той получи подарък от децата в ДГ "Радост", с. Елин Пелин, поднесена от директора г-жа Марина Колева и специална картина, нарисувана от художника г-н Пламен Петров по време на срещата.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес