Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Теленор добави девет нови видеа към поредицата си за интернет безопасност

23 октомври 2020, 12:51 часа • 2203 прочитания

Теленор добави девет нови видеа към поредицата си, посветена на безопасността в интернет, която е достъпна на страницата ottebzavisi.net.

Видеата са разработени от Теленор и са част от инициативите на оператора, с които цели да осигури безопасен интернет за подрастващите. Образователните клипове са свързани с опасностите в интернет, като предоставят информация, както и начини за справяне с тях. Видеата са специално подготвени за деца, родители и учители и са достъпни напълно безплатно.

Съдържанието на новите клипове е свързано с онлайн тормозa, как да обучаваме децата да общуват онлайн, какво е радикализация и защо е опасна, онлайн тормоза в света на гейминга и други. На достъпен език и по интерактивен начин са онагледени реални ситуации, в които всеки един потребител може да попадне и как да реагира адекватно.

По-рано този месец Теленор организира и играта “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания”, в която се включиха над 17 хил. младежи от цялата страна. С това операторът демонстрира, че темата за онлайн безопасността представлява интерес за децата от всички възрасти.

Компанията инвестира в инициативи свързани с безопасността в интернет от 2006 г. насам. Сред тях са Речник на социалните мрежи, Наръчник за видовете онлайн-тормоз, както и разнообразни кампании и игри. Теленор бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес