Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свободно ползване на сигнал за откритите заседания предоставя БНТ на НС

22 юли 2020, 10:46 часа • 2257 прочитания

БНТ вече предоставя на Народното събрание безвъзмездно ползване на сигнала за откритите заседания, които се излъчват в реално време на интернет страницата на НС.

Тази промяна в Закона за радиото и телвизията мина както на първо така и на второ четене напълно единодушно в пленарната зала, предаде 24 часа.

81 депутати гласуваха „за“ на второ четене, нямаше против и въздържал се. Единственият, който се изказа бе депутатът от БСП Антон Кутев.

Като пълен провал определи той гласуваният законопроект, който е внесен от актьора и депутат от ГЕРБ Евгени Будинов. Кутев определи малката поправка в закона, като незначителна и изрази нуждата от кардинални промени в текстовете.

"От 3 г. и половина с някои колеги говорим за това, че трябва да има промени в Закона за радиото и телевизията. Всяка вечер хора протестират пред националната телевизия, защото смятат, че начинът на управлението й е неадекватен. От 2 г. сте обещали да се направи нов Закон за радиото и телевизията", каза Кутев.

Причината да се приеме приетата добавка към ЗРТ е защото законът не е променян от 2010 г., а в последните 10 г. се е наложило отразяването на дейността на НС в сайта на парламента. Това изисква да се регламентира и излъчването на живо в интернет.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес