Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спират ли валежите, кога ще става за море

18 юни 2020, 08:05 часа • 2554 прочитания

През следващите дни валежите ще продължат главно в Източна България. Западната част на страната ще бъде пощадена от бури и градушки, дори ще има и слънчеви часове. Промяната започва в събота, каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева пред БНТ.

"За днес очакваме между 4 и 10 литра на квадратен метър, като не е изключено на места, в Северна България и Рило-Родопската област, да паднат много значителни количества. За съжаление днес и утре все още в Източна България ще има градушки", обясни тя.

По изчисленията на НИМХ в Оряхово, Варна, въобще в Североизточна България, валежите надхвърлят климатичната норма за месеца.

Ще си починем от дъждовете обаче за кратко:"По Черноморието ще си остане неустойчиво, със следобедни краткотрайни валежи. През по-голямата част от деня облачността ще е разкъсана и температурите ще се повишат", поясни синоптикът.

В неделя, отново с понижение на температурите, започва развитие на купесто-дъждовна облачност и във вторник и сряда се очакват по-значителни валежи.

"Все пак лятото ще дойде, но в края на последните десет дни от юни, като цяло тогава времето ще се стабилизира. Именно тогава ще е подходящо и за море", поясни Анастасия Стойчева.

Внимавайте с планините, там времето няма да е много устойчиво до края на юни.

Прогноза за времето - 18 юни (четвъртък)

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес