Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След гласуването в парламента: Блокадата на "Струма" пада, на "Тракия" остава

04 октомври 2023, 17:40 часа • 4470 прочитания

Движението по магистрала "Струма" край Дупница се очаква да бъде пуснато, след като организаторите на протеста обявиха, че вдигат блокадата. 

Това става след гласуваното в Народното събрание споразумение между правителството и синдикатите в сектора "Енергетика", което на този етап удовлетворява протестиращите.

Това казаха Йорданка Германова, синдикалист от КТ "Подкрепа" за региона, и колегата ѝ Иво Димитров - синдикалист от ТЕЦ "Бобов дол".

Екип на ТЕЦ-а започна демонтиране на палатките и другите заграждения, поставени преди три дни, а полицията създава организация за възстановяване на движението. Още: "Да не се плащат пари в торба, за да не се работи": Работодатели за протестите на миньорите

"Тракия" остава блокирана

Блокадата на магистрала "Тракия" обаче остава, решиха протестиращите миньори от "Марица-изток" въпреки гласуваното от Народното събрание споразумение. 

Основното им искане вече е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението. Бисер Бинев от синдикат "Подкрепа" в мините призова и колегите им от топлоцентралите да ги подкрепят. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес