Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щетите от свлачищата от последните наводнения възлизат на 13 млн. лв.

06 февруари 2015, 18:26 часа • 13286 прочитания

Критична и тревожна е ситуацията в страната след последните наводнения. Щетите са огромни и възлизат на над 13 млн. лева само от свлачищата.

Информацията съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на брифинг при посещението си в Благоевград днес. Тя се срещна с областния управител Бисер Михайлов и кмета града д-р Атанас Камбитов.

„Това укрепване отнема и време, защото не можем да работим, а само да го поддържаме до като спре неговото движение”, коментира Павлова.

В момента се разработва програма за поетапното възстановяване на тези свлачища, но понеже инвестицията е огромна няма как да се случи веднага. Програмата се разработва в три посоки. Първо ще се очаква всички областни управители, заедно с общините, да подадат своите заявки в Комисията по бедствия и аварии. След това ще бъде направен анализ и каква част от тези проекти ще бъдат обединени в една обща апликационна форма и ще бъдат подадени. Това става ясно от информацията на агенция "Фокус".

Хората в село Сатовча са превантивно евакуирани, като полицията осигурява надзор на напуснатите жилища. Това стана ясно още по време на срещата, информира МРРБ.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес