Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на ВАС: Не трябва да се занимаваме със SMS-а до Панов

18 януари 2016, 14:47 часа • 5276 прочитания

Не мисля, че трябва да продължаваме да се занимаваме с подобни случаи. Както видяхте това само отнема единствено от времето за ефективна работа на съвета. Това каза председателят на ВАС Георги Колев в отговор на въпрос дали трябва ВСС да продължава да се занимава със случая със съобщението, което получи председателят на ВКС Лозан Панов, предаде репортер на БГНЕС.

Достатъчно време загубихме с теми, които за съжаление блокират ефективната работа на съвета, каза той. На въпрос дали във ВСС има някой, който докладва на премиера Бойко Борисов, Колев отговори с въпрос: "Колко от медиите имат докладчици по време на заседание?".

Припомняме, че председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов показа миналата седмица пред членовете на ВСС и пред журналистите получено съобщение от номера на премиера Борисов, което гласи: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме" (Lozan Panov otnovo predlozi da Vi vikame vav VSS po zapisite za dvete kaki.) Ne go priehme.” SMS-ът е към Панов във връзка с дебатите във Висшия съдебен съвет по проверката срещу съдия Владимира Янева относно изтеклите записи, включващи имената на съдии и политически фигури, включително на Бойко Борисов. Те станаха известни като "Яневагейт". В записите се говори за търговия с влияние, кадруване и натиск от политическо равнище в съдебната система.

Премиерът Бойко Борисов отиде след това непоканен на заседанието на ВСС. Той обвини Лозан Панов, че го атакува политически, спекулира с името му и посочи, че е препратил съобщението.

След това Борисов каза, че SMS-ът му е бил изпратен от негов съветник. По-късно съветникът му Яне Янев заяви, че това бил той. Янев каза още, че съобщението не е изпратено от член на ВСС, а от служител в администрацията, но отказа да го назове.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес