Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 20-26 май

18 май 2019, 10:58 часа • 11607 прочитания

В понеделник в източната половина от страната ще духа южен вятър и температурите ще останат високи. В Западна България в следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.

Във вторник вятърът ще се смени със северозападен и ще е предимно умерен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°. Въздушната маса ще е неустойчива. Главно в северозападната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на отделни места с гръмотевични бури, възможни са градушки.

В сряда и четвъртък над цялата страна ще има променлива облачност. На места са възможни леки превалявания от дъжд. Във Варна и Смолян са възможни гръмотевици. Максималните температури ще са между 17 и 23 градуса. 

В петък над цялата страна ще има валежи от дъжд.  Максималните температури ще достигнат 25 градуса.

През почивните дни валежите ще спрат и над по-голямата част от страната ще има променлива облачност. Максималните температури ще са между 18 и 26 градуса.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес