Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ръководител от "Юнион Ивкони": Шофьорите стават за смях, ако настояват да се слагат колани

14 април 2018, 10:24 часа • 7288 прочитания

Въпросът е, че шофьорите стават за смях, като опитва да задължи пътниците да си сложат коланите. Много е трудно шофьорът да задължи 50 пътници да си сложат коланите. Този проблем го виждаме не само в България, а и в Европа. Това заяви един от членовете на ръководството на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов.

Ръководителят изрично се съгласи, че ако при вчерашната катастрофа край Вакарел пътниците са били с колани, жертвите са щели да са по-малко, а може би е нямало да има изобщо жертви.

Атанасов увери, че във фирмата имало „военна организация” – проверявали се даже проверяващите, които проверяват всеки курс. Това е първият инцидент с жертви в 25-годишната история на фирмата, каза той. И посочи, че през последната година компанията дала 20 млн. евро за автобуси.

Административно бяхме подготвени, но не знам чисто човешки дали някой може да бъде подготвен, заключи Атанасов пред Нова телевизия. И подчерта, че билетите на пътниците са застраховка, като те ще бъдат обезщетени, без обаче да стане ясно с каква сума.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес