Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„РТК“ ще чисти боклука на Созопол за още 5 години  

28 декември 2018, 16:25 часа • 4106 прочитания

Фирма „РТК“ ООД, регистрирана в Елин Пелин, ще чисти боклука в община Созопол и през следващите пет години. Тя е спечелила обявената от кмета на Созопол Панайот Рейзи обществена поръчка с оферта за 10 312 500 лева без ДДС – точно колкото е прогнозната й стойност.

Справка в сайта на местната администрация сочи, че дружеството „РТК“ на Николай Илиев и Иван Иванов е била единствен кандидат да изпълни заданието. Офертата му е била подадена 3 минути преди изтичане на крайния срок.

Без никаква конкуренция фирмата от Елин Пелин поема ангажимент да събира и транспортира битови отпадъци и био отпадъци, генерирани от жилищните и нежилищни имоти на територията на Община Созопол. Тя ще събира и транспортира едрогабаритни и строителни отпадъци, ще мие и дезинфекцира контейнерите за боклук. В заданието е включено също механизирано миене, ръчното и механизирано метене на териториите за обществено ползване във всички населени места, селищни образувания и урегулирани територии извън населените места на Община Созопол.  

Дружеството и досега е изпълнявало дейностите по сметосъбиране в община Созопол. Последният й договор е от края на 2014 година и е на стойност 9 млн. лв. без ДДС. В тогавашната процедура тя пак е била единствен кандидат.  

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес