Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роман Василев ще бъде предложен за зам.-директор на следствието

20 декември 2013, 14:05 часа • 12615 прочитания

Заместник-градския прокурор на София Роман Василев ще бъде предложен за заместник-директор на следствието. Това стана ясно от думите на новия директор на Националната следствена служба (НСлС) Евгени Диков пред БНР. Самият Диков бе избран на поста в сряда, като бе единствен кандидат.

На въпрос дали Роман Василев е в плановете му за негов заместник, Евгени Диков отговори: "Да. Аз бих предложил на всеки колега, който има съответния опит и желание, най-вече, да се включи в екипа."

Роман Василев е роден през 1962 г. в Пазарджик. Завършва икономика в Санкт Петербург (тогава Ленинград). Работи в Национална служба "Сигурност". През 1997 г. завършва право в ЮЗУ "Неофит Рилски". От 1999 до 2000 г. работи като адвокат, същата година става следовател - като работи два месеца в Окръжната следствена служба в Пазарджик, а от 2001 г.  в Столичната следствена служба. През април 2005 г. става прокурор в Софийска градска прокуратура, а година и половина по-късно Николай Кокинов го избира за свой заместник. Василев заема този пост вече седма година.

Макар властимащите да определят дейността на Василев като успешна, данните сочат, че той няма нито един потвърден, отменен или върнат за доразследване акт, а единственият написан от него обвинителен акт е в съавторство.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес