Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтът на Централна гара София ще струва около 75 млн. лв.

03 април 2014, 10:54 часа • 18054 прочитания

Ремонтните дейности на Централна гара София предвиждат пълна рехабилитация на сградата, на пешеходния подлез и на пероните. Това съобщи Ивайло Дженев, ръководител „Екип за управление на проекти“ в Националната компания „Железопътна инфраструктура“.

"Целта е да се осигури лесен достъп на пътниците до всички услуги, както и комфортна обстановка за изчакващите пътници. Ще бъде осигурен пълен достъп за лица в неравностойно положение, съгласно всички европейски изисквания", допълни Дженев, цитиран от Фокус.

Ремонтът на гарата е разделен на два етапа. В момента се прави първия етап от към източната страна на гарата, изграждат се оградите, приобектовия офис, започнали са и демонтажните работи, допълни Дженев.

„Стойността на ремонта възлиза 56 млн. лв. без ДДС, националното съфинансиране е 15% от сумата. Очаква се с ДДС и непредвидените разходи целият ремонт да излезе около 75 млн. лв.“, каза Дженев.

Той обясни, че подлезът пред Централна гара, известен като Ротондата, е общинска собственост и не е включен в проекта за ремонт на гарата.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес