Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестиращите се върнаха пред Министерския съвет

10 юли 2020, 22:24 часа • 3066 прочитания

Четвърти час продължават протестите в центъра на София. След преместване до Орлов мост, протестиращите отново се събраха в пространството между Министерския съвет и Президентството.

Орлов мост бе блокиран за около час.

По-рано се стигна до напрежение и сблъсъци между привърженици и противници на правителството и на президента Румен Радев.

Част от множеството се върна към Парламента, други се отправиха обратно към сградата на Министерския съвет.

Част от протестиращите се опитаха на няколко места по-рано да блокират пътя на автобусите, които пристигнаха от страната, возещи хора, участвали в митинга в подкрепа на правителството.

До пряк сблъсък между хора от двата протеста не се стигна. Около сградите на институциите има много полиция.

По-рано тази вечер, се разигра истинска гоненица между протестиращи и полиция на кръстовището на бул. “Васил Левски“ и улица “Оборище“, както и на кръстовището на бул. “В. Левски“ и ул. “Врабча“.

Причината е, че част от привържениците на Румен Радев се опитваха да блокират автобусите на привържениците на кабинета, които бяха спрели около храма “Св. Ал. Невски“.

Най-малко трима са арестуваните, след като напрежението на “Раковски“ и “Дондуков“ приключи.

Автобусите, които бяха на “Дондуков“ и “Раковска“ успяха да преминат, след като плътен кордон от полицията отцепи противниците на кабинета и им направи място.

Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

От пресцентъра на МВР посочиха, че около 19:50 часа е възникнало напрежение. Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца.

Около 20.30 часа, когато беше обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса. 

Очаква се по-късно тази вечер от МВР да дадат повече информация колко души са арестувани.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес