Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превозвачите продължават с протестите

01 юни 2022, 12:52 часа • 1046 прочитания

Представители на превозвачите продължават с протестите си, които обявиха като ежедневни, пред сградата на Министерството на транспорта в София, предаде БГНЕС.

Протестът ще продължи до петък, 3 юни, и ще бъде от 10 до 17 часа всеки ден. По думите на превозвачи и шофьори, всеки, който иска „да поздрави министър Събев“ е добре дошъл при тях.

Припомняме, че на 18 май превозвачи, градски транспорт и таксита блокираха улиците в София и страната заради покачващата се инфлация, високите цени и унизително ниското заплащане. Още рано сутринта и работещите от „Столичен електротранспорт“, ЕАД „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ ЕАД протестираха с шествие в три лъча от пл. „Лъвов мост“, от пл. „Сточна гара“ и от кръстовището „Петте кьошета“, като всички се събраха пред Министерството на финансите, а по-късно и пред сградата на Министерски съвет.

Таксиметровите шофьори и фирми също протестираха, като се събраха на Южната дъга на Околовръстното шосе, в участъка между бул. "България" и бул. "Черни връх". След това таксиметровите шофьори се отправиха на автошествие до бул. "Мария Луиза". Те настояват за нулева ставка на ДДС на горивата и таван на цените на горивата.

Една от най-важните трамвайни линии в София бе спряна заради протестите.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес