Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаите излизат на протест

15 юли 2023, 08:00 часа • 1025 прочитания

Полицаите излизат днес на протест в София, съобщи в. "Сега".

Служители на МВР от страната ще се събират пред сградата на Министерството на финансите, откъдето ще тръгнат на протестно шествие към Народното събрание.

Органи на реда искат 10% увеличение на заплатите. 

"Категорично ще настояваме до последния възможен момент това да се случи. Каквото и да говори г-н Василев, чрез увеличение на заплащането се дава една оценка на труда ни. В случай, че това не бъде променено, ние ще приемем, че оценката е ниска, а това сваля мотивацията на служителите", коментира пред БНР заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите Илия Кузманов.

Синдикатите в МВР получиха вече уверение от ГЕРБ, че за второ четене на бюджета за 2023 г. ще бъдат предвидени 150 млн. лв. допълнително за увеличение на полицейските заплати.

Преди това финансовият министър Асен Василев отказа на полицаите с аргумента, че през миналата година те вече са получили 20% ръст на възнагражденията, докато тази година в бюджета ще се предвидят увеличения само на заплатите на тези бюджетни структури, които са били пропуснати миналата година. 

Още: Полицаите излизат на национален протест на 15 юли

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес