Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плевнелиев: Проявите на тероризъм не могат да бъдат оправдани по никакъв начин

26 юни 2015, 21:23 часа • 9969 прочитания

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователни телеграми до президента на Франция Франсоа Оланд, президента на Тунис Беджи Каид Есебси и до емира на Кувейт шейх Сабах Ал-Ахмад Ал-Джабер Ал-Сабах по повод терористичните атаки в Лион, Франция; Сус, Тунис и Кувейт. 

Държавният глава осъди всяка форма на тероризъм и насилственото отнемане на невинни човешки животи, съобщиха прессекретариата на президента.

"Подобни прояви на тероризъм и насилие са неразбираеми и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. Наш общ дълг е да обединим усилията си срещу тази заплаха и да работим заедно за изграждането на един по-сигурен и мирен свят", категоричен беше държавният глава. 

"С дълбока скръб приех новината за терористичните актове. Бих искал да изразя от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования на близките на загиналите", заяви президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава отправи пожелания за бързо възстановяване на ранените.

Министерството на външните работи също излезе в позиции, в които осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция. Остро осъждаме терористичните актове, извършени днес в джамията "Имам Ал-Садик" в Кувейт и хотелски комплекси в гр. Сус, Тунис,

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес