Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парламентът - пълен с начумерени лица

04 октомври 2013, 18:11 часа • 36638 прочитания

Уникално предаване по случай Деня на усмивката показа БНТ. Екип на националната телевизия, воден от журналистката Боряна Каменова, влезе в сградата на парламента с въпрос „Какво ви кара да бъдете щастлив/щастлива и какво ви кара да се усмихнете”.

Добрата инициатива обаче изобщо не даде чак толкова добър резултат. Първа пред камера застана заместник-председателят Мая Манолова, която не обели и дума и се усмихваше доста криво, явно недоволно, че неакредитиран журналист (Каменова влезе за първи път в Народното събрание по нейни думи) я „гони” по коридора. След нея в обектива влезе Петър Курумбашев, който просто отговори „Може ли да си довършим разговора”, тъй като в момента обсъждаше нещо със свой колега. След него Янаки Стоилов заяви с каменно лице, че е хубаво да говорим за усмивки, но е редно националната телевизия „да си подбира по-внимателно въпросите” и че „усмивката е въпрос на спонтанна реакция”. Стоилов добави, че било по-важно първо да се изясни кой стой зад медиите, а след това да се говори за усмивките там.

Слухът за инициативата на БНТ вече се разпространи из кулоарите и екипът на телевизията срещна и по-отзивчиви депутати. Червеният депутат Ваня Добрева каза, че празнува празника и пожела повече усмивки, особено на младата журналистка. Румен Гечев от БСП, който водеше младежкото движение на партията, също „се престраши” да се усмихне. Усмивка изгря и на лицето на заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, който първоначално също не беше доволен, че журналист без акредитация идва пред залата на ГЕРБ в Народното събрание. Накрая обаче Велчев призна, че усмивката не се среща често в Народното събрание и че може би и той трябва да се замисли да не остава в парламента „повече от мандат или два”.

Знакова реакция за Деня на усмивката имаше от страна на бившия здравен министър Десислава Атанасова. На въпрос дали депутатите вече не стават смешни в лицето на обикновените хора, след кратка пауза тя каза „да”.

Actualno.com пожелава усмихната вечер за своите читатели и потребители - колкто и да е трудно, усмихвайте се.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес