Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остава в сила бедственото положение в Oбщина Царево

11 септември 2023, 09:35 часа • 1216 прочитания

До отпадането на всички рискове за населението в община Царево остава бедственото положение. Решението е взето от общинския кризисен щаб тази сутрин. До края на месеца комисия от общината ще подготви документи с описание на нанесените щети и предложения за ремонтни дейности. Хидроинженери се очаква от утре да извършат обследване на двата язовира над Царево.

"Бедственото положение в община Царево остава, като няма предвиден краен срок. Знаете, че има доста компрометирани мостове, така че засега бедственото положение остава", каза зам.-кметът Марин Киров. ОЩЕ: Учебната година в Царево ще започне въпреки наводненията

"Продължава работата по монтирането на временно съоръжение на мястото на съборения мост по пътя Царево-Ахтопол", каза още Киров. "От публичната инфраструктура има много тротоари, асфалтова настилка, която е компрометирана. Десетки мостове, част от тях са общински, част от тях са на държавата. Мостът на пътя Царево – Ахтопол и в момента денонощно продължава работата по него, така че да бъде възстановено движението. Все още се работи по обходен маршрут около моста", обясни той пред БНР.

"От утре започва проверка на състоянието на двата язовира, които преляха. Те са напълно източени с превантивна цел. Компрометирани са язовирните стени и се нуждаят от спешен ремонт", заяви още зам.-кметът. ОЩЕ: С любопитна метафора кметът на Царево отрече засипаните дерета да са виновни за наводненията

"Причината за наводнението не са непочистени дерета, а големият водосбор, който се е образувал в резултат на огромното количество валежи", коментира още Марин Киров.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес