Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявил гладна стачка мъж е в тежко състояние и застрашен от кома

05 август 2020, 12:57 часа • 4313 прочитания

Влошено остава здравословното състояние на един от четиримата протестиращи, обявили гладна стачка. Според гражданите в палатковата блокада пред сградата на Министерския съвет мъжът всеки момент може да изпадне в кома.

Дежурни лекари преглеждат гладуващият постоянно. През останалото време останалите граждани наблюдават състоянието му.

Вече шесто денонощие мъжът отказва да се храни и не пие течности.

“Той е пред кома. Очакваме всеки момент да изпадне в кома и се надяваме това да не се случи в момента, в който спи. Прегледан е от лекар, предупредени сме, но той изрично заявява, че не иска да търси никаква помощ и да не бъде лекуван в никакво здравно заведение, което е изключено, разбира се, но това е невъзможно, но е декларирал дори това в писмен вид“, казват хората от палатките, цитирани от БНР.

Вероятно става въпрос за 58-годишният Владимир Генов, който вече 5-ти ден е в гладна стачка в палатката си пред при площад "Независимост"."От 31 - петък съм без приемане на храна и вода", каза Генов пред репортер на БНТ.

По думите му той е много отпаднал и може да се изправя само ако се придържа за палатката. Очаква се да го посети и лекар. В понеделник той вече е бил прегледан от медици, които установили, че кръвната му захар пада. Генов работи в Италия от 17 години, имал и собствен бизнес, но се върнал, защото е разочарован от институциите. Затова участва в протестите и обявил гладната стачка.

Вижте историята му в този материал.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес